Скандал в Пазарджик. Деца–футболисти останаха без терен за игра и тренировки. Доскоро те са ползвали игрището до стадион „Георги Бенковски” в града. В края на юни обаче общинското ръководство прекратило едностранно договора с клуба. Това стана причина децата, треньорите и родителите им днес да се съберат на протест пред сградата на общината.

Причината за прекратяването на договора с детски футболен клуб „Орлета” е, че община Пазарджик иска да развива детския отбор на пазарджишкия футболен клуб Хебър 1918 и теренът ще бъде даден на тях.

„Това е една школа, това са едни хора, които са си дали душата и сърцето", коментира Емил Йорданов, баща на едно от децата в клуба. "В момента те искат да им го вземат. Защото трябва да се възобнови проекта Хебър. Това е прекрасно, но защо за сметка на 150 деца, треньори и родители?”, допълва той.

Протестиращите настояха за среща с кмета Тодор Попов. Оказа се, че той и неговият заместник са в отпуск от миналата седмица. Така с ядосаните родители се срещна секретарят на общината. Стана ясно, че Община Пазарджик е готова да предостави на ДФК „Орлета” терен в пазарджишкия квартал „Младост”. Проблемът е, че този терен се нуждае от пълен ремонт – неравен е, няма съблекалня и ограда.

„Това игрище е напълно неизползваемо, докато не претърпи необходимите ремонтни дейности и стане годно и безопасно за децата”, коментира треньорът Атанас Видев.

Администрацията предлага да помогне за затревяването, а дотогава децата на „Орлета” да тренират безвъзмездно на всички изкуствени терени, които са общинска собственост.

Вижте още във ВИДЕО РЕПОРТАЖА: