Мъж и жена ще посрещнат Коледа в изоставен павилион. Това е историята на едно бездомно семейство, живеещо в бивша будка за билети до стадион Пловдив.

Валя Мутафова и другарят й по съдба живеят на улицата от 11 години. До тук се стига след пожар в общинския апартамент, който са обитавали.

„Над нас живееха цигани, една вечер се бяха напили и са хвърляли фасове, които са паднали в нашата и така стана пожар в апартамента”, разказва Валя пред репортер на TrafficNews.bg.

В горящия апартамент била и самата тя. Валя била спасена от медиците и 20 дни била в болница. След пожара, жилището е продадено, а те са настанени в приют. Те биват местени от град в град, а накрая се озовават на улицата. Дълго време живеят на палатка, но по-късно са изгонени. От тогава те живеят в изоставената будка за билети пред стадион „Пловдив”. Тяхната история - вижте в новините на ТРАФИК ТВ:

Единственият доход на двамата е пенсията, която получава Валя-124 лева. Тя и съпругът й са принудени да обикалят кофите, да събират стари вестници и железа, за да се нахранят.

„Също така много хора ни помагат, много добри хора има... носят ни храна, дават ни пари, за да си набавим лекарства”, разказва бездомната Валя.

Спътникът в живота на жената е от Добрич. 66-годишният мъж няма документи за самоличност, защото акт за раждане не му е бил изваден.

„Подадохме тук документи, за да му изкарат документи за самоличност, но от общината не искат да му издават такъв. Той е болен от туберколоза, има нужда от лекарства, а нямаме пари, няма и осигуровки", споделя още жената.

Валя има две деца на 26 и 28 години, но те се намират в Клиника за психичноболни. Желанието на бездомната жена е да има фургон, в който да се нанесе с близките си.

От община Пловдив не бяха запознати със случая на Валя. Социален работник и заместник-кметът на район „Западен” пристигнаха на място заедно с нашия екип.

Бездомното семейство остава в павилиона за билети и се надява да посрещне Коледа на едно по-топло място.

Още новини ТУК

TrafficNewS.bg