И човешка грешка може да е причина за катастрофата с военния хеликоптер край Пловдив. Властите разследват и тази версия, обяви командирът на поделението в Крумово, предава Нова тв.

Така версиите стават три - техническа неизправност, грешка на пилота и лошо време. Черната кутия вече е иззета, а днес имаше нов оглед на машината.

Това е една от версиите, но има още 2. Разглежда се, пилотска грешка и влияние на външни условия, обясни ген. Димитър Иванов, началникът на авиобазата Крумово

Всяка авиационна катастрофа е изключително тежко събитие, неприятно. Най-важото изключително сложно за анализ, заяви Валерий Владинов, управител на "ТЕРЕМ-Летец

Излиза от завода през декември 2016 г. В пълна изправност, с отлични показатели, след облитането и проверката на пилотите. Като офицер от армията, 10 години работа във ВВС, мога да кажа, че всяко заключение в аванс е грешка, коментира Владинов.

Това е срамно, срамно е пилоти, на които се разчита да спасяват да имат по 17-20 часа от началото на годината и това трябва да се чуе от факторите, които управляват страната, коментира о.з. генерал Спас Спасов, председател на Фондация Български ВВС.

Преди трагедията, същия ден, вертлетът е имал други четири полета. Изпълнил е учебна задача край полигона в Црънча, в която са участвали и Специалните сили. На машината са летели и други екипажи, които също не са докладвали за технически проблем.