Един закон за всички, една организация за всички, равнопоставеност между всички превозвачи, това са основните искания на големите пловдивски и български компании, които изкараха над 3000 камиона в големите градове.

Под тепетата целият булевард „Санкт Петербург” бе изпълнен с камиони на превозвачите, за да изкажат своят позиция ЗА създаването на Българска автомобилна камара.

„Най-важното – един закон за всички. Толкова години имаме разединение в транспортния бранш, което води до хаос. От няколко години се обсъжда една идея, да се създаде професионално организация, която обхваща всички,  занимаващи се с транспорт. Най-важната й функция е тя да определя транспортната политика на България. Такава форма е наложена в целия ЕС, а името във всички държави е едно и също  „Камара на транспорта”, заяви Илия Костурски, който е член на Съюза на международните превозвачи.  Той обясни, че са били направени сондажи с представителите на бранша и всички са били съгласни, че това е формата, която най-добре ще защити техните интереси.

 „ Преди известно време обаче група колеги, решиха че те са единствените представители на транспортния бранш в България и спретнаха един измислен, но добре организиран протест. В крайна сметка те манипулираха общественото мнение, като явно смятат, че шепа хора ще определят транспортната политика на България”, каза още пловдивският превозвач. Той допълни, че техните действия са продиктувани от искането им,  браншът да не бъде обединен и всеки да си прави каквото иска.  Костурски попита кой се страхува браншът да не е заедно и да няма единен закон. Според него, ако е имало такава организация по-рано, много по-лесно е щяла да въздейства срещу новите пакети за мобилност, които продължават да са горещия картоф в Европарламента.  

„От най-малката фирма до най-голямата компания, независимо колко камиона или автобуса има – всички ще имат право на един глас!  Да не забравяме, че това е законопроект, идеята му бе да се преценят нещата и да се променят при нужда след обществено обсъждане, а не се скача срещу цялата идея”, допълни Костурски.

Превозвачи от цялата страна искат да бъдат чути, изкарват 3000 камиона, каквото и да се реши за камаратаЗапочнаха срещи в цялата страна с местните компании, за да се разсеят слуховете за новата организация

Камиони изпълниха пловдивски булевард! Искат обединен бранш и законност СНИМКИ и ВИДЕОНай-големите превозвачи у нас излязоха на мащабен протест с 3000 тежки машини