За прясно мляко с изтекъл срок на годност алармираха жители от Сопот. Според тях готовият за консумация продукт се продава в популярна местна верига магазини. Хората са подали сигнал до Комисията за защита на потребителите, тъй като не се вижда маркировката със срока на годност върху опаковката на кофичката с прясно мляко.

Преди няколко дни Николина Загорчинова е закупила 2 кофички от продукта за детето си. Когато започнала да го приготвя видяла, че млякото е развалено. Оказва се, че то е с изтекъл срок на годност, въпреки уверенията на продавачката в магазина, че продуктът без проблем може да се използва.

Поглеждам, че пише 04.06, а днес сме 06.06, това е продукт с изтекъл сток на годност, което не е нормално“, сподели Николина.

Какво още каза младата жена, както и реакцията на продавачката в магазина, председателя на търговската верига в Сопот и търговския директор на фирмата производител - вижте във видеото на ТРАФИК ТВ:

Според Николина Загорчинова датата на опаковката е заличена умишлено. Търговската верига в Сопот е направила проверка в хранителния си магазин и установи, че млякото е било доставено в срок на годност и вината е изцяло в тях.

От ръководството на веригата увериха, че вече са предприети необходимите мерки, за да не се допускат такива случаи. А на служителят, извършил продажбата ще бъде потърсена отговорност. Според компанията производител на млякото, магазинът и неговото ръководство трябва да понесат отговорност, защото уронват престижа на фирма с 25 годишен опит в млекопреработването.

На Николина Загорчинова вече е възстановена сумата, която е платила за разваленото мляко. Продуктът вече е бракуван и изтеглен от търговската мрежа. А клиентите смятат, че маркировката е умишлено изтрита и очакват Комисията за защита на потребителите да вземе необходимите мерки по случая.