Пловдивският завод Осрам продължава да бъде затворен, след като работниците в предприятието за осветителна техника бяха натровени заради консумация на застояла вода. До инцидента се стигнало след авария в завода. 

"Добре е, че по-рано, отколкото късно се откри технически проблем при смесване на водата. Няма болни от хепатит в завода, каквито твърдения има в социалните мрежи", заяви пред TrafficNews.bg директорът на Регионалната здравна инспекция в Пловдив д-р Ваня Танчева. 

Тя поясни, че един човек е настанен в Инфекциозна болница, а през месец януари около 70 човека от завода са получили стомашно неразположение. 

"Колегите имат и диария, а никой не казваше какво се случва, накрая спряха водата в завода и ни караха да се мием в тоалетната с минерална вода. Когато всички настояхме за информация, тогава ни обясниха, че сме пили зарезена вода в продължение на месец", разказа пред TrafficNews.bg служител на "Осрам". Жената се притеснява да не бъде уволнена, затова крие лицето си от камерата.

От компанията заявиха, че в резултат на техническа неизправност, се е стигнало до бактериално замърсяване на прясната вода и изразиха съжаление за случилото се.

От завода твърдят, че са отстранили аварията. Здравните власти са взели проба, а резултатите от нея ще станат ясни до края на седмицата. Дотогава предприятието остава затворено. 

Какво разказа потърпевш служител в Осрам и позицията на директора на РЗИ-Пловдив д-р Ваня Танчева - вижте във видеото: