Първото обвинение за пишман майстора от Карлово Пламен Димитров вече е факт. Окръжна прокуратура-Пловдив привлече към наказателна отговорност героя от репортажите на Господари на ефира. Изматата е извършена в периода май - юни 2016 година и касае качеството на услугата, предлагана от автомонтьора, а членът от Наказателния кодекс, по който са повдигнати обвинения гласи: "Който отнеме чужда движима вещ от владението на другиго без негово съгласие с намерение противозаконно да я присвои, се наказва с лишаване от свобода до четири години, кражба има и когато част от вещта принадлежи на дееца."

С постановление на наблюдаващия прокурор при Районна прокуратура – Карлово, Димитров е задържан за срок от 72 часа, в рамките на които ще бъде преценено дали спрямо него да бъде поискано вземане на мярка за неотклонение задържане под стража.

"Активното разследване по това досъдебно производство, както и по досъдебното производство за палеж на автомобила на репортера Зорница Акманова, наблюдавано от Окръжна прокуратура – Пловдив, продължава", съобщиха от държавното обвинение. 

Димитров беше задържан след инцидент с умишления палеж на репортера на Господарите от Карлово.

Както TrafficNews.bg съобщи, главният прокурор Сотир Цацаров разпореди възобновяване на разследванията срещу Пламен Димитров по всички сигнали, които са подавани срещу него.

Палежът на колата най-вероятно е акт на разплата, тъй като идва след серията репортажи за автомонтьора. На няколко пъти Зорница е получавала предупреждения да не се занимава с разследването срещу него.

Подробостите - във видеото на ТРАФИК ТВ: