Кампанията предстои, а днес депутатите сложиха точка на мандата на Народното събрание. Той продължи една година и 19 дни. И беше поредният с кратък живот от последните три години. И също така с понижаващо се обществено доверие. Политическите сили също дадоха оценка на работата си.

"49-ото Народно събрание е обобщение на политическата ситуация от последните години", отбеляза Тома Биков от ГЕРБ-СДС. Каза, че максималното производство на хули не води до конкретни резултати. Надява се на изборите хората да дадат ясен знак за нормализация на страната.

"И се надявам следващото Народно събрание да бъде далеч по-ангажирано с проблемите на българските граждани, отколкото с личностните проблеми на всеки един от нас. Ще водим позитивна кампания", коментира Биков.

Колкото по-бързо си отиде този парламент, толкова по-добре, е мнението на "Възраждане".

"Този фарс, продължил вече повече от 12 месеца, наречен 49-о Народно събрание, този позор за българския парламентаризъм, този позор за българската държавност, да бъде възможно най-бързо пратен в историята или по-скоро - на боклука на историята, където му е мястото", каза председателят на партията Костадин Костадинов.

Оценката на БСП е, че работа приключва морално и институционално най-вредният парламент в последните години.

"Борбата с паралелната държава и нейното пречупване могат да гарантират на България просперитет, на българските граждани - по-добър живот. Ние от "БСП за България" ще се борим за това", каза Корнелия Нинова - председател на ПГ на БСП.

Скандали, лъжи, нелепи закони, които трябва да бъдат променени - така от "Има такъв народ" описаха 49-ото НС.

"С облекчение казваме "сбогом" на 49-ия фалшив парламент и се надяваме в 50-ия парламент истината да победи, защото, уважаеми български граждани, силата е в истината", заяви Станислав Балабанов - ПГ на "Има такъв народ".

Вниманието на партиите вече изцяло е насочено към предизборната кампания, която официално започва на 10 май, припомня БНТ.