Дисциплинарно наказание наложи фирма „Юнион Ивкони” на своя шофьор, който разглежда мобилния си телефон по време на курс. Припомняме, че читателка на TrafficNews.bg изпрати снимки и видео от свое пътуване до Бургас.

„В момента пътувам за морето от около 2 часа и 30 минути, а шофьорът вече е провел около 7 телефонни разговора. Пали цигара след цигара, както и не изпуска от ръцете си телефона, защото преглежда Фейсбук, разглежда снимки, вицове, коментира и добавя нови приятели”, разказва възмутена жената.

„Не смятам, че е нормално, при положение че този човек носи отговорност за всички пътуващи. И вместо да станат по-внимателни след всички тези катастрофи с автобуси през годината, шофьори продължават да шофират по този начин”, допълва жената.  

Шофьор на автобус шпори на АМ „Тракия”, докато чати във Фейсбук СНИМКИ и ВИДЕОЗа 2 часа и 30 минути шофьорът е провел 7 телефонни разговора

След запитване на TrafficNews.bg, от фирма „Юнион Ивкони” реагираха много бързо и направиха проверка по случая. „На база публикувания от вас снимков материал, извършихме подробна проверка по случая и ви информираме, че събитието наистина е настъпило в наш автобус по направление Бургас. Въпреки обяснението от страна на водача, че му е поискан телефонният номер на офиса ни в гр. Стара Загора от пътника, стоящ зад него, ръководството на фирмата не толерира разсейването му дори за секунда. Основен приоритет на „Юнион Ивкони” ООД винаги е бил здравето и безопасността на пътниците. В тази връзка искаме да благодарим на пътничката, предоставила сигнала, а на водача е наложено дисциплинарно наказание. Въпреки негативния имидж, който ни носи подобен вид прояви сме с твърдо становище, че подобни критични отклонения ще се избягват в бъдеще при наличието на активно и обективно гражданско общество”, посочи Н. Цанкова, търговски мениджър „Вътрешни линии” във фирмата.