Живеем в общество, в което зрелостниците ни знаят повече имена на ъндърграунд личности, отколкото на национални герои. Ние трябва да покажем на децата, че да учиш и да си образован, е важно не само за тях, но и цялото общество". 

По този начин общинският съветник от Пловдив Георги Колев обясни нуждата от изключително амбициозна задача, с която се заеха три млади пловдивчанки. Те целят да съберат стипендии на 100 ученици от пловдивски училища. 

Тяхната кауза беше презентирана пред Общинския съвет в Пловдив и подкрепена от БЧК-Пловдив в лицето на директора на Областния съвет Таня Георгиева. 

Кметът Иван Тотев също ще се включи в Общество Nota Bene и ще вземе първата членска карта, която ще осигури стипендия на един пловдивски ученик в следващата година. По този начин градоначалникът подкрепи начинанието на Елизабет Джамбазова, Николет Матакова и Надежда Колева.

За благородната кауза говорят Таня Георгиева - директор на БЧК-Пловдив, адв. Георги Колев - общински съветник и Иван Тотев - кмет на Пловдив. Коментарите им вижте в следващото видео на TrafficNews.bg: 

 

Елизабет Джамбазова, Николет Матакова и Надежда Колева завършиха средното си образование само преди месец, а следващите няколко години те ще продължат да учат в престижни университети в България и чужбина. 

Идеята идва след еуфорията на абитуриентските балове, когато суетнята е приключила, гримът е свален, матурите са минали, а момичетата се готвят да  направят следващата крачка към бъдещето си.

Кои са инициаторите на проекта и какво разказаха те - може да видите ТУК

 

Още новини ТУК

TrafficNews.bg