Близките на задържания за подкуп кмет на село Войнягово Тодор Танковски останаха изненадани от неговото задържане и не могат да повярват, че той може да се забърка в схеми с подкупи.

„Всеки отговаря за себе си сам. Аз съм го възпитавала като човек, а по-нататък какво е станало вече от него, не давам гаранция“, заяви майката на задържания кмет Мария.

Ден след ареста на Тодор Танковски хората от селото казват, че не знаят какво се е случило с техния кмет. Според тях той е добро момче и досега никой не се е оплаквал.

Срещу кмета на Войнягово е образувано досъдебно производство за лично укривателство с цел имотна облага. До момента разследващите са установили, че между Тодор Танковски и жител на селото е била уговорена среща на паркинг в центъра на Карлово, за да бъде предадена сумата.

Кметът му е представил нещата така, че ако свидетелства срещу него делото може би ще има лош изход, т.е кметът му е предложил вариант да осуети наказателното преследване срещу него като не свидетeлства срещу него и съответно като не представи други свидетели“, заяви наблюдаващият прокурор Румен Иванов

Парите не са били белязани и при претърсване на автомобила на кмета са открити купюри от 20 и 10 лева, за които Танковски твърдял, че са за нуждите на кметство Войнягово. През миналата година са подавани сигнали срещу кмета на село Войнягово, че той не е използвал по предназначение отпуснатите средства за ремонт на помещения в кметството. Община Карлово е извършила проверка и са констатирани липси за около 1800 лева.

Вижте какво казаха наблюдаващият прокурор, близките на кмета на Войнягово, както и хора от селото във видеоматериала на ТРАФИК ТВ: