Пиша ви с молба за помощ! За пореден път от една седмица нощната тишина в ЖР Тракия се нарушава не от съседи, които купонясват, или кръчма с високи нива на шум, а от голяма глутница кучета. Вече температурите се покачиха, нормално е да спим на отворени врати и прозорци. Но не е нормално, след като плащаме нашите данъци, кучета да ни събуждат в 2 - 3 часа през нощта!
 
Преди няколко дни, в поредна ситуация като тази днес, се обадих в 1:40 часа вечерта на служител от ОП „Зооветеринарен комплекс", който регистрира обаждането ми, и докато подавах сигнала, ми каза: 
 
- Трудно ми е да ви чуя от лаенето на тези кучета!
 
Обръщам се към вас! Моля ви, съдействайте ни в борбата да си върнем съня и спокойствието през нощта, защото в тези трудни времена само това ни остана.
 
Това ни написа читател на TrafficNews.bg, който изразява позицията и на съседите си. Глутницата кучета, лаеща неистово през нощта, се намира в пространството зад блок 187 в ЖР Тракия. Всъщност... познато място. Преди време ви информирахме, че точно там предблоковото пространство се е превърнало в обществена тоалетна. 

Сега се оказва, че през деня водачи на превозни средства облекчават нуждите си в тревните части, точно под терасите на живеещите в блок 187, а през нощта същите тези хора "се наслаждават" и на лая на цяла глутница кучета, чийто брой е не по-малко от 9! Казано кратко, ситуацията в момента е не просто „смрадлива”, съчетана с нелицеприятни гледки от балконите, но и доста шумна. И то през нощта!

Свързахме се с ОП „Зооветеринарен комплекс" в Пловдив, за да разберем има ли решение на проблема и какво? Отговорът на д-р Бекирски е меко казано доста песимистичен и необещаващ за живеещите в блок 187 в ЖР Тракия. Оказва се, че според приетия Закон за защита на животните през 2008 г., бездомните кучета се кастрират, обезпаразитяват и ваксинират срещу бяс и се настаняват във временни приюти, определени от съответния общински съвет, или се връщат по местата, от които са взети. Ясно е в случая, че става дума за кучета, които са върнати на мястото, защото "Нямаме физическа възможност да приберем всички кучета в приюта", както обясни д-р Бекирски.

Друг е въпросът защо в общинския приют няма места, но за това... друг път. "Нямаме други опции", каза д-р Бекирски, обяснявайки, че този закон не го е приемал той, нито го е гласувал.

От всичко казано дотук какво ви стана ясно? Че тракийци не само ще гледат и миришат облекчаващи се, но и няма да спят. Май по-добре да слагат тапите на ушите!