Ударът между два автомобила тази нощ в Пловдив, който отне живота на двама души, е бил страшен, свидетелстват следите, останали на мястото на трагедията, предаде репортер на Trafficnews.bg. Най-вероятно след като са се сблъскали, пежото и аудито са налетели и на спирката, която се намира на кръстовището на бул. „Руски“ и ул. „Ген. Данаил Николаев“. Стъклото е счупено, арматурата е огъната.

По булеварда още си личат следите от спирачния път на колите. Дърво, което се намира близо до спирката, също е пострадало - според пловдивчанка, която всеки ден чака автобус на тази спирка, нито навесът, нито дървото вчера са били в това състояние.

По целия път от кръстовището с "Д. Николаев" до спирката има разпилени стъкла.

Припомняме, жестока катастрофа е станала тази сутрин в Пловдив. Сигналът е подаден към 1.30 часа през нощта. На кръстовището между бул. „Руски“ и ул. „Ген. Данаил Николаев“ лек автомобил „Пежо“ предприел ляв завой и бил блъснат от лек автомобил „Ауди“, който се движил в посока Централна гара.

На място са загинали 46-годишният водач на първата кола и 44-годишна жена, която пътувала на предната седалка. Други двама пътници от „Пежо“-то, 23-годишна и 27-годишен, са транспортирани в болница. Състоянието на младата жена е критично. Без сериозни наранявания е 26-годишният шофьор на аудито.

На водачите е взета кръвна проба за алкохол. Местопроизшествието е запазено и посетено от служители на сектор „Пътна полиция“. Причините и обстоятелствата около тежкия инцидент се изясняват.

Trafficnews.bg