Камери от заведението в Нареченски бани са заснели побоя над столичния бизнесмен Венцислав Младенов, чието тяло бе открито в река Чепеларска по пътя за Пампорово, съобщи окръжният прокурор Румен Попов по време на извънредния брифинг.

Убийството е извършено на 21 март около 17.00 часа в заведението в Нареченски бани, стопанисвано от съдружниците 47-годишния Севдалин Боюклиев, 26-годишния му син Марин Боюклиев и софиянеца Венцислав Младенов.

Възникнала свада, при която в ръкопашен бой встъпили Севдалин и Венцислав. Синът на Севдалин също се намесил, за да защити баща си. След нанесения побой, Венцислав бил приведен в безпомощно състояние, но още давал признаци на живот. Всичко това е документирано от камера в заведението, която по късно е изтръгната от стената и захвърлена в стопански двор в близост, а мястото ѝ било замазано.

След побоя Боюклиеви издърпали Венцислав в съседна стая, където единият държал краката на жертвата, а другият започнал да нанася удари с тъп предмет в тила на мъжа. Вследствие на ударите, Венцислав получил черепно-мозъчна травма и издъхнал. 

Баща и син увили главата на Венцислав с торба, после около тялото намотали завеса от заведението, отгоре го опаковали с найлон и го сложили в бидон с тежести, след което го качили на колата и изхвърлили в река Чепеларска.

На 25 март близки на Венцислав са подали сигнал в софийската полиция, че той е изчезнал и не отговаря на телефона си. Веднага, след като го обявили за изчезнал, близките потеглили към Нареченски бани и отишли право в заведението, където било извършено жестокото убийство. Именно близките му са намерили камерата, запечатала последните мигове на Венцислав, захвърлена в съседния двор. На 26 март полицията е извадила тялото на жертвата от реката и е арестувала баща и син Боюклиеви. 

Основният мотив, по който работят разследващите, е убийство заради неуредени финансови отношения. Както TrafficNews.bg съобщи, бащата и сина са дължали пари на Венцислав. 

Прокуратурата в Пловдив повдигна обвинение на Севдалин Боюклиев и Марин Боюклиев за умишлено убийство. Двамата са задържани за срок от 72 часа с прокурорско постановление, като предстои да бъде поискана мярка за постоянен арест. Ако вината на бащата и сина бъде доказана, двамата ги грози от 10 до 20 години затвор. 

Вижте още в следващото видео от брифинга на полицията и прокуратурата в Пловдив: 

Припомняме, че столичният бизнесмен Венцислав е 48-годишният мъж, чието тяло бе открито в реката по пътя за Пампорово. По последни данни мъжът е бил ликвидиран преди няколко дни, но униформените са извадили тялото от водите едва снощи. 

Четете още: Ето ги задържаните за убийството на столичния бизнесмен Гунето в Нареченски бани СНИМКИ

Както TrafficNews.bg съобщи, за убийство на Венцислав са арестувани неговите съдружници и съдържатели на заведения в Нареченски бани - тотомилионерът от зората на демокрацията Севдалин и синът му Марин.

47-годишният Севдалин Тотото държи две заведения в Наречен и региона, които са били подпалвани нееднократно поради отколешни спорове за пари. 

Четете още: Бизнесменът Севдалин, арестуван за убийството в Наречен, е един от първите тотомилионери

Основната версия и мотив за убийството, поддържан от хората в Нареченски бани, е че мъжете са дължали крупна сума пари на Венцислав. Марин, който само преди ден е навършил 26 години, е съдружник на Венцислав във фирмата "Венмар 2017" ООД, както и управител на дружеството. 

Фирмата е със седалище и адрес на управление в София, а предметът ѝ на дейност е експлоатация на търговски обекти и заведения за обществено хранене, ресторантьорство, хотелиерство. През нея са е управлявало крайпътното заведение, разположено малко по-нагоре от Нареченски бани в посока Пампорово, където най-вероятно се е развила смъртоносната свада между мъжете. 

По образование убитият Венцислав е психолог, има магистърска степен във Великотърновски университет, възпитаник е и на Югозападния университет в Благоевград. Мъжът е управлявал еднолично още две фирми за хотелиерство и ресторантьорство - "Вендес" ЕООД и "Бастър Бестър" ЕООД.