След хиляди обещания от страна на кмета на район Северен и ОП "Градини и паркове" крайно време е някой да обърне внимание на площадката между блоковете на ул. "Вук Караджич" и ул. "Филипово" в непосредствена близост до Френската гимназия. Трябва да се даде гласност. Тук се събират около 30 деца. На тази мизерия ли да поверим живота на децата ни?

Това ни написа пловдивска майка. Думите й нямат нужда от разяснение - вижте снимките и видеото, и всичко е ясно. Наистина мизерия! Плюс мръсотия, боклуци, неокосена трева, счупени пейки, занемарена детска площадка - освен че е неестетична, е и опасна, пясъчник, пълен с изпражнения... 

Грозно! А децата все някъде трябва да се събират, нали? 

Обърнахме се към кмета на район Северен Ральо Ралев с молба за коментар и отговор на въпроса: Кога тази площадка ще придобие европейски вид? Това, което сподели кметът обаче, направо ни обезсърчи. Оказа се, че той лично неколкократно е разговарял с ръководството на ОП "Паркове и градини", но оттам няма никакъв отзвук - тревата си стои неокосена и продължава да е развъдник на всякакви гадини. "Безсилен съм!", призна Ральо Ралев и изрази учудването си, че общинските предприятия не са на подчинение на районните кметове.

Даже във Фейсбук страницата си кметът на Северен - в отговор на сигналите на хората от Кършияка за неокосена трева, е публикувал дежурния телефон в ОП "Градини и паркове" - 032 624 301, за да може пловдивчани директно да се обръщат за подобни проблеми към тези, които би трябвало да се погрижат. В същото време, що се отнася до пясъчника, пълен с изпражнения, Ралев обясни, че този пясъчник НЕ трябва да го има и в най-скоро време ще бъде премахнат от детската площадка.

В заключение ни се иска да напомним, че кършиякалии не искат и нямат намерение да си играят на "прехвърляне на топката" между институциите. Ако всяка от тях си свърши работата, 30 деца между блоковете на ул. "Вук Караджич" и ул. "Филипово" ще могат спокойно да играят и да се радват на хубавото време. А техните родители - да са спокойни, че няма да се наранят, няма да бъдат ухапани от кърлеж и няма да се разболеят от мръсотията.

Ще продължим да следим темата.