„Гласувам за доброто на Русия и руския народ! Трябва да отидете и да видите колко е променена страната. Не само в Москва, в Иваново, навсякъде. Други измерения са това. Търси се човекът и той е намерен, защо трябва да откриваме топлата вода...След като имаме правилния човек, няма смисъл да се чудим…“, заяви почетният консул на Русия у нас Георги Гергов, докато гласуваше за президент в Пловдив. Той се засмя след думите си и допълни „Вече ви е ясно за кого ще гласувам…“. Относно скандала с Великобритания в последните дни Гергов коментира: " Това е поредният неуспешен опит за дестабилизация, само десет дни преди изборите. Но не успя, руснаците гласуват."

Гергов бе придружаван от руския посланик Анатолий Макаров, който бе упражнил правото си на глас в София.

Избирателната активност в Пловдив е сравнително висока. Руснаците пускат своя глас  в сградата на улица „Иван Вазов“, позната като „Берьозка“. Осигурени са 3493 бюлетини, а гласуването ще продължи до 20.00 часа.

В страната ни, руснаците имаха възможност да гласуват за президент поетапно в 20 града от 4 март.

Председател на изборната комисия в Пловдив е Павел Журавльов. Може да гласува всеки с руски паспорт. Според него не е ясно колко точно руски граждани живеят в България, но със собствениците на имоти по морето те са над 30 000.

Коментарът на Георги Гергов - вижте във видеото на ТРАФИК ТВ: