Фризьорка от Пазарджик записа името си в книгата за рекорди на Гинес. От организацията официално признаха постижението на Ваня Иванова. В края на миналата година тя подобри рекорда за най-много вдигнати коси, след като направи 330 прически за по-малко от 8 часа. Сега ще получи и сертификат за постижението си.

Вижте повече във ВИДЕО РЕПОРТАЖА:

 

Месеци наред Ваня отваряла имейла си, очаквайки да разбере дали рекордът й е официално признат от Гинес. 

„Точно когато реших въобще да не отворя имейла, те ми се обадиха и ми казаха, че съм в книгата на Гинес. Изживяването беше уникално, изживяването беше... не мога да ви го опиша. То беше неописуемо. Аз крещях тука! После плаках, много плаках. Всъщност плаках и вчера цял ден”, разказва рекордьорката.

За да постигне този успех, Ваня е отделила години подготовка. Ставала е рано сутрин месеци наред, за да тренира преди работа и да се подготви за това сериозно предизвикателство. Това потвърждават и близките й.

„Много труд, много нерви и много усмивки” - това са нещата, които Ваня е вложила според дъщеря й Габриела. Момичето разказва, че понякога майка й толкова работи, че не могат да се видят с дни. Не се сърди обаче, а е благодарна, защото знае, че Ваня го прави за нея. 

„Ваня е изключителен човек, изключително трудолюбива", разказва пък помощникът на Ваня Стоян Павлов. От няколко месеца той се обучава при нея. "Аз съм бил свидетел, когато тя е отваряла салона в 05:30 сутринта и е взимала клиенти и е работила буквално до 12 през нощта”, обяснява впечатления от упоритостта на фризьорката мъж.

Трудолюбието и упоритостта на Ваня са дали своя резултат. В рамките на 8 часа, без храна и вода, тя подобрява рекорда. Подвигът обаче имал своята цена. „Просто изпаднах в някакво странно състояние, което не мога да ви го опиша. Не можех да се движа, не можех да ходя. Шест системи ми сложиха, с три буквално ме свестиха след рекорда”, разказва Ваня. Днес тя е добре и е изключително щастлива от успеха.

Сертификатът за рекорда ще пристигне до 2 седмици. А тя продължава да си поставя цели.

„Да не спирам, да съм със същия дух, същата емоционална, дива, щура, луда и надявам се да имам още много постижения и върхове оттук нататък, особено в личен план”, посочва Ваня, смеейки се. В целите обаче не влиза нов рекорд. Фризьорката е доволна, че е първа и сега оставя колегите й от целия свят да се опитат да повторят почти супергеройския й подвиг.