Видеозапис показва как е възникнала катастрофата в ЖР Тракия, в която полицейски патрулен автомобил излетя от пътя и се заби в дърво, след като удари лека кола. 

Патрулният автомобил се е движил в лява лента с включена светлинна и звукова сигнализация и е преминал на червен сигнал с висока скорост. Това се вижда от кадрите, предоставени от шофьор с видеорегистратор, който е спрял на червен светофар в средна лента на бул. "Освобождение" и е запечатал мелето. 

"Аз подадох сигнал на 112. Патрулката се движеше с пусната светлинно звукова сигнализация и минаваше на червено, реното си минаваше на зелено, но явно не видя патрулката. Полицаите изскочиха веднага от патрулката и отидоха да проверят жената", разказва читателят на TrafficNews.bg, станал свидетел на катастрофата.

41-годишната шофьорка на реното се е движила направо в посока Пощата с ниска скорост при разрешителен сигнал на светофара. Припомняме, че както TrafficNews.bg съобщи по-рано тя и спътничката ѝ са откарани в болница.

Леко пострадал е полицейски служител, пътуващ на предната седалка. Алкохолната проба с дрегер на водача на патрулката е отрицателна.

Повече вижте във ВИДЕОТО: