Две жертви и четирима тежко ранени - това е равносметката след касапницата на пътя между Цалапица и Стамболийски тази сутрин. При инцидента, при който челно се удариха бус с работници и лек автомобил БМВ първи съобщи TrafficNews.bg

Мъж на 53 години е първата жертва при тежката катастрофа. Той е бил дългогодишен строителен работник и загива намясто от удара. 

Негов колега умира напът за болницата. Още четирима бяха ранени тежко и техния живот продължава да е в опасност.

Всички пострадали са от пътническия бус и са от Кричим. Най-тежко пострадалият от тях е със счупен крак и таз и му предстоят операции. В хирургичното отделение е друг негов колега с гръдно-коремна травма. 

"Изказвам искрените си съболезнования на семействата и близките на загиналите наши съграждани в днешната зверска катастрофа, така също и на всички, в чийто живот тези хора са оставили отпечатък и положителни спомени. Светла им памет." написа в профила си в социалната мрежа кметът на града Атанас Калчев. 

Какво разказват близък на единия загинал, както и местен жител - вижте в новините на ТРАФИК ТВ: 

Местни хора от близката борса край Цалапица се притекли на помощ на пострадалите от тежката катастрофа  тази сутрин. Сблъсъкът е станал около 6.30 часа тази сутрин. Докато чакали линейката хората са започнали да вадят ранените от пътническия бус. Линейката дошла много бързо, както и пожарни и полиция, разказа очевидец пред TrafficNews.bg

Колата, която по думи на очевидците е предизвиквала катастрофата, е с бургаска регистрация, шофирана от 26-годишен мъж. Шофьорът бил видимо неадекватен и дори бил агресивен към служителите на реда.  

До тук се стигна, след като БМВ управлявано от млад мъж, се е удари в микробус, превозващ работници.

Жертвите от катастрофата край Цалапица станаха две! ВИДЕО

Още за по темата ТУК

TrafficNews.bg