До 7 дни трябва да бъде входирано делото за касирането на изборите за кмет в Пловдив, както и за двата района – „Западен” и „Тракия”. Днес в Административния съд бе избран, чрез нова компютърна програма, Янко Ангелов да бъде докладчик по делото за отмяна на изборите под тепетата. 

Изборът  на съдия, който е на случаен принцип, бе направен от кандидатката за кмет на „Западен” Десислава Желязкова. Най-вероятно обаче ще има нов избор, тъй като се очаква Ангелов да си направи отвод. Причината е, че съпругата му има договор за правни услуги с Община Пловдив през мандата на Иван Тотев.

На последните избори сценарият се повтори, тъй като Ангелов също бе избран за докладчик по делото за касиране и той си даде отвод.  

В присъствието на журналисти Явор Колев направи показано на централната система за избор на съдии. Пловдивските журналисти пратиха за докладчик на делото в  "Западен", председателя на Административния съд Георги Петров. В район „Тракия“ съдия ще бъде Стоил Ботев.

В 7-денвен срок трябва да бъдат насрочени първите дела, като се очаква до два месеца да бъдат приключени заедно с всички обжалвания до ВАС, обясни Георги Петров. Съдът може да касира изборите, ако се установи, че има нарушения в брой секции и бюлетини, които биха повлияли на изборния резултат. Припомняме, че разликата между Тотев и Атанасов е около 1400 гласа. В „Западен” около 200, а в „Тракия” точно 92.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg