Стотици бежанци се качват тайно в български камиони. Това вече се е превърнало в ежедневен стрес за българските шофьори. Мигрантите се промъкват незабелязано в каросерията на камионите и оттам нататък... вероятностите са много, а последствията за водачите са тежки. За щурма на нашите камиони и проблемите, свързани с това, наш репортер разговаря с Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи.

- Какви са сигналите за нарушения на границата относно влизането на бежанци в камионите?

- Този проблем е от няколко години и най-сериозно е изразен в Кале, Франция, където има набези на имигранти. Отскоро проблемът се появи и на сръбско-хърватската граница.

- Колко са сигналите годишно?

- За миналата година имаме над 220 сигнала, свързани с бежанци, като в 123 от случаите сме обжалвали санкциите, които са наложени на водачите. Те са предимно на Кале, тази година на сръбско-хърватската граница сме обжалвали 20 от тях, но все още нямаме решение.

За това по какъв начин бежанците се промъкват в тировете, как шофьорът на тира доказва, че не прекарва бежанците срещу пари, а че са влезли без да знае, какви са последствията за шофьорите и има ли такива, които без вина са обвинени?... чуйте във ВИДЕОТО: