Автобус на турска турагенция блокира кръстовището на бул. "Цар Борис III Обединител" с ул. "Граф Игнатиев" в Пловдив, след като се опита да направи обратен завой. 

Съвсем позволената маневра се оказва труднопостижима заради големината на платната. На шофьора се налага дори да дава на заден ход, за да успее да влезе в източното платно на булеварда. Автобусът вероятно е тръгнал от хотел "Тримонциум", но е трябвало да продължи маршрута си в северна посока на града. 

От тук вариантите за преминаване стават няколко - да завърти през малки улици, което изглежда трудно начинание; да обиколи през бул. "Христо Ботев" и "Източен" с риск обаче да попадне на някоя от затапените улици като "6 септември"; да кара направо по "Найчо Цанов" и да търси вариант за обръщане някъде в Тракия.

При всички положения най-късият вариант е обратният завой на бившата Патологична бременности, ала нагледният опит показва, че маневрата е опасна за всички движещи се. Автобусът остава в средата на кръстовището на червен светофар, когато останалото движение започва да преминава. 

Шофьорите на леките автомобили от друга страна са изключително нетолерантни и вместо да изчакат изпълнението на сложната маневра, използват всяко свободно пространство около автобуса, за да се промушат. 

Пловдивчани, станали свидетели на създаденото пътно положение, изпратиха клип в редакцията на TrafficNews.bg, на който се вижда цялата пътна блокада в час пик. Те коментираха, че решението на проблема е или изготвянето на прецизно начертани маршрути, които да не налагат подобни еквилибристики, или изграждане на подходяща инфраструктура и организация, позволяваща преминаване от страна на големите автобуси. 

При всички положения не е желателно такъв тип обратен завой да бъде практика, тъй като е предпоставка за редица пътни инциденти в града.