Домашно куче, разхождано от стопанина си, преди минути започнало да се гърчи и колабирало с пяна на уста, сигнализираха ужасени пловдивчани. Това се е случило на Младежкия хълм - любимо място за разходки и игри на домашните любимци. Ужасеният стопанин подозира, че кучето му е било отровено. В момента всички, които са на полянката и по алеите на Джендема, треперят любимците им да не последват участта на животното.

Малко по-късно стана ясно, че освен голямото, красиво куче, тежащо около 40 -50 кг, е било отровено и още едно - голдън ретривър. Хората, които са в момента на тепето, призовават: Пазете животните си!

За съжаление това е поредният случай в Пловдив на отровено животно. Миналата година в Кършияка имаше случаи на две отровени кучета, а през 2016 в града имаше буквално епидемия от отровени с ланат животни. Умъртвените животни бяха близо 30. Пловдивският екип на БНТ 2 направи и документален филм по темата за това колко е лесно всеки злосторник да си купи ланат.  Въпреки това обаче до този момент няма задържани и наказани...