Тежка катастрофа със загинал затруднява движението на пътя Йоаким Груево – Кадиево.

Инцидентът е станал около 5 и 30 часа тази сутрин. "Хонда" и "Ситроен" са се ударили челно. След сблъсъка и двата автомобила са излезли извън пътя. Водачът на първата кола, 96 набор, е откаран в болница.

Втората кола управлявал мъж 60 набор, който е загинал на място. И двамата са пътували сами в автомобилите.

Пътният участък е затворен. На място се извършва все още оглед, а движението се отклонява по обходен маршрут. Причините за катастрофата се изясняват.

Инцидентът става на същата отсечка, където на Бъдни вечер в друга катастрофа животът си загубиха 37-годишната заместник-кметица на Община Кричим и двете й деца. Жестоката катастрофа е запечатана на запис от охранителна камера. На кадрите се вижда как товарен камион навлиза в лентата за насрещно движение. Лекият автомобил, управляван от съпруга на заместник-кмета на Община Кричим, не е успял да отбие вдясно заради ограда и така настъпва челен удар.

Очаква се и автотехническата експертиза ще потвърди механизма на катастрофата. 46-годишният водач е настанен в болница с опасност за живота. Другият водач, на 31 години, е със счупен крак в лечебно заведение. Заради трагедията в Кричим беше обявен ден на траур.