Поредна атака от фирма с капитал 2 лева препъва работата на Община Пловдив. Този път става въпрос за жалба на старозагорската "Пътна маркировка" ЕООД, която блокира текущите ремонти и полагането на асфалтови настилки в целия град за 7 милиона лева. Това означава, че в близките месеци дупките ще останат. Жалбата от една страница е пусната до КЗК ден преди отварянето на офертите. Управител на "Пътна маркировка" е Живко Жеков. Подобно на овчарката Анка Ангелова от Антоново, той атакува критериите. А те са най-ниска цена, кандидатите да имат оборот за последните пет години в размера на поръчката и да са вписани в Камарата на строителите.

"Същата фирма е обжалвала идентични поръчки в четири общини едновременно", посочи пред 24 часа главният инженер на общината Йордан Калев. По думите му след като има искане процедурата да бъде спряна, те са длъжни да се съобразят. На насрочения търг в 10 часа във вторник се яви представител на "Пътинженеринг". Калев посочи, че интересът към поръчката за текущи ремонти в Пловдив е бил голям. 13 оферти са били подадени от пловдивски и софийски фирми, както и от консорциуми. Те са приети и входирани в общината.

"При всички случаи жалбата на старозагорската "Пътна маркировка" ще забави с месец-два ремонтите в Пловдив. Те са обособени в три позиции. За всеки от шестте районна са предвидени по 1 милион лева. Отделно е включен и квартал "Коматево", където улиците са на решето. За тях също е заделен милион. Предстои КЗК да се произнесе дали допуска жалбата на Живко Жеков или я отхвърля. После спорът отива във Върховния административен съд. "Такъв е законът, позволява жалби", коментира Калев. Справка в търговския регистър показва, че "Пътна маркировка" ЕООД е регистрирана на 24 август 2016 г. Веднъж е била осъдена да изплати остатък от доставка на стока.