Мащабни ремонти във вътрешнокварталните улици в шестте района на Пловдив предвиждат градските власти. Те са пуснали обществена поръчка за 6 млн. лева с ДДС за реконструкцията на съществуващата улична мрежа.

Тя е разделена на две позиции, като в първата са „Централен“, „Западен“ и „Южен“, а другата останалите три района. Това означава, че във всеки един район ще се извършват дейности за по 1 млн. лева.

В поръчката е записано, че със средствата ще се преасфалтира и ремонтира уличната мрежа в шестте района.
С изпълнение предмета на обществената поръчка се цели подобряване на транспортно-експлоатационните параметри и носимоспособността на настилката, осигуряване на достъпна среда, подобряване безопасността на движение на транспортните потоци и добро отводняване на пътя и пътното тяло. Цели са намаляване нивото на шумово натоварване и подобряване и опазване чистотата на въздуха.

Времето, за което ще се извършват строителните дейностите е по 180 дни на позиция. Това означава, че средствата ще трябва да се изразходват за една календарна година.

Улиците, които ще бъдат ремонтирани, ще са по списъка на районните кметове, които са ги изпратили към гл. инженер на Общината. Той е и възложител на поръчката.

Припомняме, че това е втора подобна поръчка от Община Пловдив. В момента се изпълняват дейностите по договора за 6-те районна на Пловдив плюс Коматево. Седемте милиона бяха изразходване за ремонтиране на булеварди и основни улици в районите. Вижте ги в линка:

Започва харчът на 7 милиона за улици в Пловдив! Ремонтират булеварди и вътрешни връзкиБул. „Свобода”, Брезовско шосе, части от „Димитър Талев” и „Македония” в списъка