Мащабна реконструкция на невралгични пътни отсечки в Пловдив ще започне от есента. Наред с Кукленско шосе, което ще бъде изцяло реновирано със 7 млн. лева,  строителните фирми ще работят по по-второстепенни пътни участъци, но също толкова важни.

Парите са от обществената поръчка за улични ремонти в 6-те района на града и бе пусната още в началото на годината. Редица обжалвания обаче отложиха дейностите досега.

Кметът разкри част от дейностите, които ще се правят със средствата.

Бул. „Свобода” ще бъде реновирана от „Перущица” до „Васил Априлов”, като там ще се направи нова велоалея и осветление, наред с пътната част.

Инженерните вече обследват и Брезовско шосе, който е един от входовете на града в най-тежко състояние, заедно с Рогошко шосе. Вторият булевард все още се проектира заради това тази година ще се ремонтира само пътя за Войводиново.

В „Тракия” и „Южен” също ще кипят ремонти. Две важни връзки между основните улици „Съединение” и „Освобождение” ще бъдат ремонтирани.  Внимание ще бъде обърнато и на Асеновградско шосе и бул. „Менделеев”.

В Кючука ще се работи по части от „Димитър Талев”, „Македония” и „Никола Вапцаров”.

За първи път бяха заделени и 1 млн. лева само за улици в Коматево. Първата преобразена улица там ще бъде „Лозарска”. Там реконструкцията ще е за нов път, тротоари и осветление.

Ремонтите е 6-те районна на града ще се правят от „Драгиев и Ко” и „Пътинженеринг. Третата фирма, която е класирана за улични ремонти е севлиевската компания „Инфрастроежи” ЕООД .

В първата позиция са районите „Северен“, „Източен“ „Централен“, тя ще се изпълнява от „Драгиев и Ко”. Втората поръчка, която обхваща районите „Западен”, „Южен” и „Тракия”, ще се изпълнява от „Пътинженеринг”. Двете позиции са с прогнозна стойност по 3 млн. лева.

Третата позиция е само за квартал Коматево, която ще се изпълнява от севлиевската  фирма „Инфрастроежи”.