Бързо производство от прокуратурата бе започнато срещу 23-годишният Кристиян Атанасов - фенът на "Ботев", който преди две години хвърли самоделна бомба на мач и тя се взриви в ръката му, след като бе арестуван вчера, съобщиха от полицията.  Водачът, който бил запушил вход към гаражите на кооперация на ул. "Волга" , не само че бил спрял в нарушение, но и изобщо нямал книжка. При направения оглед в колата била открита и иззета полицейска шапка, за която пловдивчанинът не дал обяснение за произход.

В последствие се оказало, че 23-годишеният младеж от Пловдив, е бил обявен за общодържавно издирване.

Припомняме, че през юни 2015-а  Атанасов бе задържан, след като във форда му бяха открити наркотици. В последствие приятелката му решила, че трябва да го измъкне на всяка цена от ареста и измислила  план. Той предвиждал друг младеж да отиде в полицията и да направи самопризнания, че дрогата в колата е била негова. За целта тя  заедно с двама приятели на Кристиян подмамили познат наркоман, качили го в един фиат и му казали, какви показания да даде пред полицията. Заплашили го, че ако не изпълни това което искат, ще има сериозни проблеми. Младежът отишъл в Четвърто районно и се "предал", заявявайки, че дрогата в колата била негова. Криминалистите обаче не се хванали на въдицата, тъй като в показанията му имало много пропуски и веднага разкрили измамата. Като разбрал, че сценарият е разкрит, зависимият направил пълни самопризнания, което станало причина за ареста на тримата. По-късно Атанасов е бил освободен от ареста. 

В последствие обаче спрял да се явява на призовките, които разследващите му изпращали и затова се наложило да го обявят за издирване. 

Полицаите са го арестували, тъй като е използвал неправомерно полицейски атрибути. При ареста той вдигнал грандиозен скандал и започнал да буйства, разказват очевидци. 

След публикацията на TNS.bg за Кристиян Атанасов в редакцията ни се обади мъж, който се представи за негов близък с името Ивайло.  Той започна да заплашва екипа ни заради разкритията ни.

Още за случая ТУК

TNS.bg