Проектът за изграждането на многоетажен паркинг върху теренa до СОУ „Димитър Матевски“ в микрорайон А8 е временно спрян. Това заяви кметът на района Костадин Димитров пред TrafficNews.bg. Той обясни, че за момента изграждането на първото подобно съоръжение в Тракия е замразено, защото няма интерес.

„В момента на терена има съществуващ паркинг, който е по Наредбата за общината за отдаване срещу такса на месец. Той е пълен на 80 %, което означава, че на този етап няма необходимост от изграждането на съоръжението”, каза Димитров. Кметът допълни, че в момента, в който това съоръжение стане необходимо на жителите на района, процедурите ще бъдат рестартирани.

Припомняме, че проектът за паркинга претърпя няколко промени. Първоначалната идея бе да се направи 7-етажен паркинг срещу блок 15 в близост до бул. "Освобождение" и жилищен комплекс "Елит”. На всеки етаж трябваше да се побират до 70 автомобила.

След това проектът бе коригиран за 5 етажа, а последната идея бе съоръжението да бъде на три. В крайна сметка засега процедурите са спрени.

Администрацията работи активно обаче по три други съоръжения.  Първият многоетажен паркинг ще бъде на улица „Орфей” в район „Западен”. Там вече има избран изпълнител, а първата копка се очаква да стартира догодина.

Строят първия многоетажен паркинг в Пловдив за 3 млн. лева! Избраха фирмата изпълнител„Арх. Ситистрой” ще вдигне съоръжението за 150 коли в район „Западен”

В момента се проектира другото съоръжение на мястото на бившия ТЕЛК на улица „4-ти януари”. Идеята е този паркинг да поеме голяма част от автомобилите, които спират край Главната улица и Капана. Такъв ще бъде направен и на улица „Любен Каравелов”, на мястото на сградата ДКЦ VI.

Бутането на поликлиниката в центъра на Пловдив все по-близо! Вдигат многоетажен паркинг на теренаОбщинските съветници ще променят статута на парцела, на който се помещава ДКЦ VI