Събарянето на сградата на ДКЦ VI до хотел „Лайпциг” ще бъде възможно след ново решение за терена от Общинския съвет. Тази седмица съветниците ще гласуват промяна на статута на имота, върху който се помещава лечебното заведение.  През месец май общинарите  взеха решение  имотът ще бъде актуван като частна общинска собственост, като това бе нужно, за да може да се смени предназначението на имота.

В предложението, входирано от кмета Иван Тотев, е записано, УПИ-то на терена да се смени от „болница” в „обществено-обслужващи дейности”.

Общинарите вече взеха  и решение за преместването ДКЦ 6 в сградата на МБАЛ „Св. Мина”. Местенето ще наложи преструктурирането на лечебното заведение. То вече няма да носи името Диагностично-консултативен център, а „Медицински център VI”. Той  ще бъде разположен на партера и първия етаж на МБАЛ „Св. Мина“, като помещенията ще бъдат ремонтирани с около 100 хил. лева.

Бутането на зданието ще стане възможно, след като лечебното заведение бъде преместено, пише още в предложението.

Все още не е ясно колко голям ще бъде бъдещият многоетажен паркинг.  Кметът Иван Тотев заяви наскоро,че предвиждат паркингът да е по-евтин от Синя зона, за да може да се стимулира използването.  Това което е ясно, че съоръжението ще бъде поне 15-метрово. Това означава, че зоната позволява паркингът да е поне на 5 етажа .Тепърва ще се изяснява колко коли ще може да поеме, като проектът ще бъде съгласуван с КАБ и САБ.