Община Пловдив пусна нова обществена поръчка за проектирането на две пешеходни пасарелки, както и направата на задание за реконструкцията на улица „4 януари” от бул. „Марица – Юг” до „Шести септември. Предишната поръчка бе прекратена в тази си част, след като никой не се яви на позицията за проекта на улицата, а само една фирма кандидатства за пасарелките.  

Трите позиции бяха в една поръчка заедно с проектирането на многоетажния паркинг на улица „4 януари” на бившия ТЕЛК. За нея се избра изпълнител в лицето на софийската фирма „Новиза” ЕООД.

Възлагат изработката на най-важния от новите многоетажни паркинги в ПловдивСофийски проектанти изготвят заданието за съоръжението върху бившия ТЕЛК

За позиции 3 и 4, които са били за пасарелките единствено оферта бе подала фирма „Арконт”, която е на арх. Илко Николов. Комисията обаче отстрани фирмата, тъй като имала неточности в документацията.

Двете пешеходни съоръжения трябва да са на бул. „Княгиня Мария Луиза” до Централна гробища, а другата на бул. „Цариградско шосе” в района на бензиностанция Еко.

Стойността на поръчката е 38 000 лева с ДДС, като идеята на двете пешеходни пасарелки е  да заместят подлезите, които не се ползват от пловдивчани. Те са били многократно обновявани, но не след дълго те отново биват потрошени.

15 000 лева пък ще бъдат дадени за проектирането на улицата, където ще е многоетажния паркинг.