Рапърът Ванко1 излиза от затвора във вторник. Иван Главчев е излежал присъдата си от 3 месеца, която получи след като бе заловен да кара пиян. През ноември на връщане от участие на приятелката си - фолкпевицата Теди Александрова, пловдивчанинът е бил спрян от столични полицаи в центъра на София, а дрегерът отчел 1,3 промила. 

Той бе задържан , а след това съден по бързото производство. След като сключи споразумение със съда, Ванко 1 получи ефективна присъда и в началото на годината влезе зад решетките. Той излежа наказанието си в ТПО "Хеброс", а 1/3 от присъдата е изработена от рапъра в строителен хипермаркет в Кючук Париж. Той намалил наказанието си, като заедно с други затворници е пренасял торби с цимент и други строителни материали. 

Това е втората присъда, която Главчев излежава. През 2003 година бе арестуван за трафик на жени и склоняване към проституция, а момичета изпратени от него  в чужбина разказват шокиращи истории.  Срещу него е заведено дело за склоняване към проституция в периода 1999 - 2003 година. Осъден е на 12 години затвор, но излежава едва половината от присъдата си, защото междувременно е приета скандалната поправка в Наказателния кодекс, която бързо е кръстена на него.  Според някой обвинения тази поправка е направена именно заради  Главчев. След излизането си от затвора, Ванко 1 определя престоя си зад решетките като "петзвезден".