Два терена с идеални локации в Пловдив търсят своите купувачи, след като бяха пуснати за публична продан от частни съдебни изпълнители. 

Първият терен е с площ от 1818 кв.м. на бул. Марица №146, част от парцела, разположен точно до училище "Любен Каравелов". Той е част от парцел с площ 1972 кв.м., а за продан са пуснати 1732/1972 идеални части от него.

Теренът представлява една от последните незастроени площи до брега на Марица и същевременно в самото сърце на Пловдив. Земята в Първа градска част е пустееща, а върху нея има изградена единствено една постройка - обществена тоалетна, вкопана в земята, със застроена площ от 78 кв.м. 

Теренът е урбанизирана територия, с начин на трайно ползване – за друг вид застрояване, но статутът винаги може да бъде променен. Първоначалната цена, от която ще започне търгът, е 1 065 600 лева. Срокът за участие в него е от 18.04.2018 до 18.05.2018.

Апетитният терен е попаднал в ръцете на частен съдебен изпълнител, заради тежки търговски дела, възникнали във връзка с внезапно изключване на трима съдружници от "Старт Инвест" ООД и сключен договор за дарение на имота от фирмата към настоящия собственик Божидар Марков. Бившите му съдружница обаче го съдят и договорът за дарение е обявен за недействителен от Окръжен съд - Пловдив, а парите от проданта на имота ще послужат за удовлетворяване на дълговете към кредиторите. 

Вторият имот е част от парк "Отдих и култура". Теренът се разпростира на 10 478 кв.м. или малко над 10 декара с повече от атрактивна първоначална цена от 544 440 лева. Парцелът е с предназначение на територията за урбанизиране с начин на трайно ползване - ниско застрояване (до 10 m). 

Върху парцелът, който се намира в близост до югозападния край на Гребния канал, има изградени 7 сгради, ала всички те са без строителни книжа*. Постройките представляват три жилищни еднофамилни сгради (25, 35 и 42 кв.м.), както и четири маломерни сгради с друг тип предназначение. 

Към момента на възбраната от частният съдебен изпълнител, имотът е съсобственост на 19 наследници. 

Районът около Гребната база се превърна в един от "Ориндж Каунти" кварталите в Пловдив. Редица известни пловдивски бизнесмени построиха модерни къщи в близост до парцела, а терените не останаха незабелязани и от строителните предприемачи. Въпреки това областта все още е сред най-зелените в Пловдив, а строителите се придържат към ниско застрояване в периметъра. 

Мераклиите да закупят парцела могат да се запознаят с тръжната документация и да се включат в публичната продан в срок от 15.04.2018 до 15.05.2018. 

*Строителни книжа са всички необходими одобрени инвестиционни проекти за извършване или за узаконяване на строежа, разрешението за строеж или актът за узаконяване, както и протоколите за определяне на строителна линия и ниво.