Тежка катастрофа отне четири човешки живота в навечерието на коледните празници. Инцидентът е станал на пътя между селата Звъничево и Братаница, на надлеза при село Звъничево. Сигнал за случилото се е получен рано сутринта около 7 часа. На мястото незабавно са изпратени дежурните екипи на Пътна полиция, РУ-Пазарджик, РСПБЗН и линейки на Спешна помощ. Пристигайки спасителните екипи са установили верижна катастрофа между четири леки автомобила. В резултат на сериозния сблъсък четирима от хората в автомобилите са починали на място.

Трима са транспортирани от екипи на "Спешна помощ" в МБАЛ-Пазарджик, като състоянието на единия от тях към момента е много тежко. За изваждането им от силно деформираните автомобили се е наложило използването на режещи инструменти от пожарникарите. На мястото се извършва оглед от дежурна група при РУ-Пазарджик. В момента се установява самоличността на загиналите и ранените, произшествието е станало при намалена видимост в резултат от гъста мъгла и по всяка вероятност от заледяването на пътя. Автомобилите са Лада, Пежо, Мердецес и Форд, заяви за TrafficNews.bg говорителят на МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов.

По-късно стана ясно, че жертвите са пет, след като в болница издъхна една от тежко пострадалите жени.

Разказите на шофьора на буса, на д-р Албена Петкова от МБАЛ "Пазарджик" и на Асен Гешев - началник на "Пътна полиция"-Пазарджик - вижте във видеото на ТРАФИК ТВ:  

 

 

Мъглата е причина за касапницата с 4 жертви край Пазарджик, пътят е затворенПредвиден е обходен маршрут през село Лозен

Пет станаха жертвите на мелето край Пазарджик! СНИМКИМъгла и заледен път са вероятните причини за катастрофата

Очаквайте подробности! 

*ОБНОВЕНА към 10,50 часа