Мъглата е основната причина за тежката верижна катастрофа край пазарвжишкото село Звъничевио, при която 4-ма човека загинаха намясто. На местопроизшествието продължава да се извършва оглед. До отработването на инцидента пътя остава затворен. В момента се установява самоличността на загиналите и ранените. Катастрофиралите автомобили са Лада, Пежо, Мердецес и Форд, заяви за TrafficNews.bg говорителят на МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов.

Разказите на шофьора на буса, на д-р Албена Петкова от МБАЛ "Пазарджик" и на Асен Гешев - началник на "Пътна полиция"-Пазарджик - вижте във видеото на ТРАФИК ТВ:  

Предвиден е обходен маршрут през село Лозен. По трасето има разстановани екипи на полицията, които да дават указание на водачите.

Тежка катастрофа отне 4 човешки животаВерижният инцидент е станал край Звъничево, един е в много тежко състояние

Сигнал за случилото се е получен рано сутринта около 7 часа. На мястото незабавно са изпратени дежурните екипи на Пътна полиция, РУ-Пазарджик, РСПБЗН и линейки на Спешна помощ. Пристигайки спасителните екипи са установили верижна катастрофа между четири леки автомобила. В резултат на сериозния сблъсък четирима от хората в автомобилите са починали на място.

Трима са транспортирани от екипи на "Спешна помощ" в МБАЛ-Пазарджик, като състоянието на единия от тях към момента е много тежко. За изваждането им от силно деформираните автомобили се е наложило използването на режещи инструменти от пожарникарите.