Жертвите от тежкия пътен инцидент между пазарджишките села Звъничево и Братаница се увеличиха с още една, научи TrafficNews.bg

Според директора на МБАЛ-Пазарджик д-р Васил Вълчев, който е цитиран от радио"Фокус", три тежко пострадали жени при верижната катастрофа са докарани от Спешната помощ в Областната болница в Пазарджик".

По думите му една от пострадалите жени е починала, тъй като е била докарана в критично състояние, несъвместимо с живота.

„Другите две жени са с по-леки травми. Все още са под наблюдение в Спешното отделение на пазарджишката болница. Най-вероятно ще бъдат освободени за домашно лечение“, уточни д-р Вълчев.

Той допълни, че починалата жена е била служител на Областната болница.

Разказите на шофьора на буса, на д-р Албена Петкова от МБАЛ "Пазарджик" и на Асен Гешев - началник на "Пътна полиция"-Пазарджик - вижте във видеото на ТРАФИК ТВ:  

В тежкото ПТП на надлеза при село Звъничево са участвали по първоначални данни 4 автомобила. Непосредствено след като е станало то, движещите се зад тях автомобили също са се опитали да спрат и са предизвикали още три леки ПТП извън тежкото. така на надлеза в момента има общо 11 автомобила. Останалите 7 автомобила не са част от тежкото, а от последващи леки инциденти заради по-тежката катастрофа.

В момента се установява самоличността на загиналите и ранените.

Катастрофиралите автомобили са Лада, Пежо, Мердецес и Форд, заяви за TrafficNews.bg говорителят на МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов.

Предвиден е обходен маршрут през село Лозен. По трасето има разстановани екипи на полицията, които да дават указание на водачите.

 

Мъглата е причина за касапницата с 4 жертви край Пазарджик, пътят е затворенПредвиден е обходен маршрут през село Лозен

 

Сигнал за случилото се е получен рано сутринта около 7 часа. На мястото незабавно са изпратени дежурните екипи на Пътна полиция, РУ-Пазарджик, РСПБЗН и линейки на Спешна помощ. Пристигайки спасителните екипи са установили верижна катастрофа между четири леки автомобила. В резултат на сериозния сблъсък четирима от хората в автомобилите са починали на място.

Трима са транспортирани от екипи на "Спешна помощ" в МБАЛ-Пазарджик. За изваждането им от силно деформираните автомобили се е наложило използването на режещи инструменти от пожарникарите.