Сещате ли се какво е това? Не? Значи скоро не сте пътували по автомагистрала Тракия за Пловдив през нощта. Думата "магистрала" я използваме с известно неудобство. Такъв мрак е на въпросната магистрала, че думата звучи като нонсенс. И веднага се сещаме защо това е един от най-опасните участъци убийци, на който през последните месеци смъртта се настани трайно.

Пловдивчани, връщащи се от чужбина (чудесен начин да направиш сравнение, без сетивата ти да са претръпнали на всякакви чудесии!), бяха направо втрещени от това какъв мрак е на магистралата. Да не говорим, че на места липсва и маркировка, а точно в участъка, където пътят става двупосочен - на разклона преди Царацово, за да улучиш лентата, трябва да си ясновидец.

"Един шофьор пред нас, каращ със 100 км/ч, в последния момент видя лентата и зави надясно. Направо на магия! Чудим се как не се обърна...", споделиха нашите читатели.

"Не стига че е неосветен и неремонтиран, участъкът до Чирпан към Пловдив е прав - затова тираджиите заспиват, а шофьорите на автомобили дават газ и се преобръщат", допълва пловдивчанин. И добавя: "А входът на Пловдив е в потресаващо състояние: знакът е мръсен от праха, самият остров също не е осветен, а за гледката до КАТ... какво да говорим! Мръсотия, каруци, непрогледна тъмнина... Това е входът на Културната столица!", не спират да се възмущават нашите читатели.

Ами то си е за възмущение. 

Очаквайте продължение!