С бързи темпове фирмата изпълните извършва ремонта на булевард „Марица – Юг”, видя репортер на TrafficNews.bg.  Първият слой асфалт бе положен още миналата седмица, а в момента северното платно вече е и с втори. Днес машините са започнали полагане на настилката и по южното платно.

Съвсем скоро се очаква полагането на последния слой асфалт и маркировка, обясниха  работниците на обекта. Когато това се случи, на практика булевардът ще може да се пусне с временна организация, докато траят другите дейности край пътя. Дори и това да не се случи в рамките на следващите две седмици, със сигурност пътят ще е отворен за първия учебен ден.

Ремонтът по тротоарите и прилежащата инфраструктура също напредва. Обособени са вече и местата за новото осветление, а фирмата отговаряща за него, полага кабелите от двете страни на пътя.

Обезопасен е брега на река Марица. Бетонната ограда е подсилена, местата, където липсваше такава е изградена, поставена е и метален парапет. След като свърши ремонтът на пътната и пешеходна част, ще се изградят и зоните за отдих между велоалеята и река Марица. Там ще да бъдат направени детски, спортни и кучешки площадки, както и зони за отдих.