Това се случва в ЖР "Тракия" днес. Не едно, не две, а цели СЕДЕМ на брой кучета. Страх ме е за детето ми! Всички знаем колко случая има на нападнати хора и деца.

Това сигнализира читателка на TrafficNews.bg, живееща в пловдивския жилищен район "Тракия" и майка на едно дете. Жената се притеснява за живота му и приканва от Общината да вземат мерки, преди да е станала "някоя беля".

Припомняме, само преди три месеца бездомни кучета нападнаха 17-годишна пловдивчанка. Случката се разигра около парка с фитнес уреди в близост до Мол Пловдив. Случаен мъж помогна на момичето, което още не може да се съвземе от стреса.

Малко преди този случай предупредихме пловдивчани да внимават и на едно от емблематичните места в града - Гребната база. Там лутащите се бездомни кучета стават все повече и най-вероятно са същите, тъй като обикалят в тази част от квартал Хр. Смирненски.

Уличните животни за съжаление не намаляват. Много стопани, надценили възможностите си, се разделят с домашните си любимци, като ги изоставят. Безконтролното размножаване също е причина за увеличаващата се популация. За съжаление държавните институции напълно са абдикирали от проблема и няма санкции за стопаните, които развъждат домаштни любимци без необходимите лицензи.