Стотици бултраси се събраха пред Колежа, за да си поискат стадиона. Те настояват да се вземат спешни мерки по довършване на спорното съоръжение, дом на жълто-черните. Легендата Динко Дерменджиев - Чико също е сред присъстващите на протеста, чийто лозунг не е "против", а "за" - "За Колежа".

"Не искам да умра без да видя стадиона", коментира разтърсващо Чико, като призова всички институции да се задействат. 

Помощник треньорът Иван Кочев също пожела: "дано сме живи и здрави да празнуваме тук още една титла или купа". Историкът на Ботев Румен Минков пък разказа факти от славната историята на Колежа, а сетне прозвуча култувата за ботевистите песен "Блу канари".

Как премина протеста и реакцията на феновете и Община Пловдив - вижте във видеото на ТРАФИК ТВ:

След малко всички фенове ще потеглят задружно от стадион "Христо Ботев" и ще изминат разстоянието от близо 6,6 километра до "Футболен комплекс Ботев 1912" за срещата на Ботев с Левски. Сред върлите фенове на жълто-черните са цели семейства с невръстните им деца в колички. 

Още вчера шефът на полицията в Пловдив ст. комисар Атанас Илков заяви, че няма да допусне затваряне на улиците, а шествието ще се проведе само по тротоарите. 

Множество униформени вече са на сборния пункт пред Стадион "Ботев" и ще ескортират пешеходния марш на "канарчетата", като ще следят стриктно поведението на феновете на Ботев и няма да позволяват те да слизат от пешеходните зони.

Очаква се по пътните трасета в охраната на шествието да се включват освен пловдивски полицаи, така и техни колеги от съседните области, както и жандармерия и СПС.

Протестът на феновете бе подкрепен от служители на Ботев и деца от школата, както и от обединени спортни клубове по Муай-Тай, Бокс, Кик-Бокс, Кросфит.