Снежна изненада събуди пловдивчани тази сутрин. Макар и в края на февруари, зимата припомни за себе си и под тепетата заваля сняг! Синоптиците са обявили оранжев код за обилен снеговалеж в Пловдив и се очаква снегът да натрупа през следващите няколко дни. Градусите все още не са паднали под нулата и тази сутрин термометрите показват 1 градус.

Mаксималните температури днес ще са между минус 2° и 3°.

Според синоптиците валежите ще са най-интензивни днес, прогнозата е да вали два дни без да спре.

Във вторник облаците ще се разкъсат и дори ще има няколко часа слънце. До вечерта, когато валежите от сняг и дъжд отново ще завладеят града под тепетата.

Градусите през следващите два дни ще са около нулата през деня и до минус 5 градуса през нощта. От вторник живакът рязко ще слезе надолу, като са възможни стойности под минус 12 градуса.

Шофьорите, на които им предстои пътуване, е необходимо да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на Пътна полиция.

Блокирането на движението от автомобили, които не са с подходящи гуми, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори. Това съобщават от пресцентъра на АПИ.

Областните пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и предприемат всички необходими действия за осигуряване проходимостта на републиканската мрежа при зимни условия. В готовност за поддържане на пътищата са около 3000 машини.