Пловдив се събуди със сковаващи температури от  -7 градуса тази сутрин, показаха измервателните станции под тепетата. Най-студено бе в Северна България, където е обявен жълт код за отрицателни температури. В Шумен и Кнежа термометрите показаха -14 градуса.

Прогноза за България за 01.12.2018

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца и през деня ще остане без съществена промяна.

Днес преди обяд на места в низините и равнините от Западна и Централна България ще има ниска облачност или мъгла. През деня от запад ще се увеличава средната и висока облачност. Максималните температури - в Северна България между минус 5° и 0°, в Южна България между 3° и 8°, в София около 2°.

В планините ще е предимно слънчево, но около и след обяд от запад облачността, средна и висока, ще се увеличи. Ще духа умерен, по високите и открити части временно до силен северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 1°, на 2000 метра – около минус 4°.

Над Черноморието ще бъде слънчево. По-късно през деня ще се появи средна и висока облачност. Максимални температури между 0° и 3°. Температурата на морската вода е 10-11°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.