Във Второ районно е започнала спешна проверка във връзка с пътен инцидент, с участието на бивш депутат пред пловдивския клуб Вижън. По първоначална информация, вчера следобед бившият депутат от  ГЕРБ Костадин Язов в опит да паркира пред заведението е ударил 72- годишна жена, стояща на тротоара, обособен в паркозона. 

Жената е пазила място на някого и не искала да пусне Язов да паркира. Съприкосновението с бронята на колата на Язов не е било силно, но според близки на пострадалата, след това бившият парламентарист влязъл в разпра с нея и я ударил. 

По- късно жената е била откарана в болница, тъй като повръщала. Според нейни близки тя е счупен прешлен. Предстои й операция в УМБАЛ "Св. Георги". От болницата съобщиха, че вчера са приели пациентка на такава възраст, като планираната операция е на стави.

На мястото на инцидента не е бил повикан патрул на полицията. Снощи е подадена жалба във Второ районно управление и се очаква прокуратурата да продължи работата по изясняване на обстоятелствата от инцидента. 

Репортер на TrafficNews.bg се свърза с Костадин Язов, който е категоричен, че не е имал физически сблъсък с жената. Инцидентът е станал по време на пороя вчера. "Паркирах пред Вижън и тогава пред колата изскочи една жена и започна да блъска с някаква чанта по бронята на колата. Крещеше истерично да не паркирам там, че чакала камион. В пороя нямаше как да дам на назад и останах няколко минути. След като дъждът намаля влязох за малко в заведението и след това излязох. Дойде едно момче , помоли ме да преместя колата и аз потеглих. Не сме викали полиция, защото не е имало никаква причина за това. Днес ми се обадиха от Второ районно, за да отида да дам обяснения, тъй като имало пусната жалба" заяви Язов. 

"Върви проверка по случая, а до обяд ще имаме преписка от Второ РПУ.  Данните към този момент са противоречиви. След като се запознаем със ситуацията ще преценим как да реагираме и дали да се образува досъдебно производство", коментира за TrafficNews.bg районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев. 

Очаквайте подробности!