Проектът за обновяването на Градската градина на Пловдив, известна като Дондуковата, е получил зелена светлина. Той е на стойност от 4,5 милиона лева, като ще се търси финансиране през тази или другата бюджетна година, съобщи кметът Иван Тотев. Той обясни всички съгласувателни процедури в НИНКН са приключили и проектът е одобрен.

Очаква се достъпът до градината от Главната да бъде улеснен, като се разширят пешеходните зони по улица „Христо Г. Данов”, за сметка на паркираните коли.

Идеите на администрацията са в центъра на парка, да бъде изграден голям фонтан с водни ефекти, а останалите по-малки шадравани да бъдат превърнати в цветни арки.  Детската площадка също ще бъде обновена, а алеите ще бъдат намалени за сметка на зелените площи.

Паркът ще бъде част и от разширяването на забележителностите на Природонаучния музей. Зад него ще бъде направен ботанически кът с екзотични цветя, а освен това ще бъде направена и връзка с зала „Лотос” на Дома на младоженците. Там ще се направи мини „Джурасик парк” с останки от динозаври, както и модели на огромните влечуги.