Да минаваш през Сточна гара, си е стрес. Не само заради „дългите” светофари и станалите напоследък нонстоп задръствания. Но и заради една конкретна порода хора, които допълнително натоварват с присъствието си, понякога даже и стресират шофьорите.

Под обвивката „да ти свършим работа” те нахално и безцеремонно влизат в личното ни пространство, притесняват ни, а понякога и ни плашат. Да не говорим, че досадното им самопредлагане може да бъде и много опасно.

За тях – пловдивските мургави рекетьори на Сточна гара, сме писали неведнъж. И… досега нито веднъж не сме чули някоя институция да се е почувствала отговорна и да се е опитала да промени ситуацията. А тя става все по-абсурдна.

За такъв случай ни разказа читателка на TrafficNews.bg, публикуваме разказа й без редакторска намеса:

Изключително изнервена и погнусена съм! Става въпрос за случки, развиващи се на кръстовището на Сточна гара в продължение на месеци. Там има едни хора от ромски произход, които ти "мият" прозореца на колата (в повечето случаи - без да попитат) и после идват до теб и ти казват: "Дай някви стотинки".

Когато им дадеш, те започват да недоволстват, че им даваш толкова малко. А когато им откажеш пари, след като даже не са ти "измили" прозореца, те започват да нахалстват още повече, да гледат какво имаш в колата, да си бутат ръката в колата, да се молят и т.н.

Това някак си то търпях. Но дойде ден, в който чашата за мен преля ! Един от тези "хубавци" ме напсува на майка, защото аз свирнах на автобуса пред мен. Около тях има един особен тип. Мисля, че с психически отклонения. Днес му казах да не ми мие стъклото, също така и му отказах пари, а той се изкрещя в лицето ми по най-гнусния и ненормален начин и удари с длан по колата ми.