Костадин Костадинов с псевдоним в социалните мрежи “Принца на джамборето”, е мъжът, който задигна кутията с дарения за лечението на 5-месечната Мартина. Негов съучастник е пълнолетният Васил Атанасов от Първомай.

Двамата младежи, които имат човешки образ, но нито грам човещина, са посегнали на кутия с дарения, поставена в административна сграда в Пловдив. Около 3 часа сутринта в петък те влезли в обекта и видели картонена кутия, в която служители и посетителите събирали помощи за болното момиченце.

Престъплението е разкрито за по-малко от 24 часа от охранителната фирма “Трафик Секюрити”. Костадин е направил пълни самопризнания и е задържан в Пето районно полицейско управление. Обяснил, че искал да изтегли пари от банкомат, но после решил с неговия приятел да проникне в обекта и да задигне кутията с дарения.

В момента Васил Атанасов се издирва.

Парите в кутията били предназначени за дарение за лечението на 5-месечната Мартина. Тя е диагностицирана с остра лимфобластна левкемия, когато навършва два месеца. Родителите научават за болестта след като детето вдига температура.

„Направихме пълна кръвна картина и от изследванията ѝ се разбра, че левкоцитите са много над нормата”, разказва майката Нели Петрова.

Започва тежка химиотерапия с много странични ефекти. В момента Мартина е в ремисия. Лечението трябва да продължи най-малко две години. Родителите смятат, че е най-добре това да се случи в чужбина. Лекарите ги подкрепят. Родителите на Мартина вече са подали заявление във Фонда за лечение на деца. Но времето ги притиска и затова семейството вече очаква оферти от болници в чужбина. Точната сума за лечението все още не е ясна.

„Очакваме сумата да бъде между 100 – 150 хил. евро, което е нормалната сума за подобно лечение”, обяснява Десислава Врагова, която помага на семейството с организирането на благотворителна кампания.

Ако лечението на Мартина в чужбина бъде одобрено, набраната сума по дарителската сметка ще се използва и фондът ще ги дофинансира.

IBAN: BG68FINV91501317133190

Tитуляр: Мартина Ангел Петрова

BIC: FINVBGSF

Paypal акаунт: achkata6908@abv.bg – Ангел Петров (баща на Мартина Петрова)

Почетният консул на Молдова инж. Веселин Чипев дари 1000 лева по сметката за дарения на болната от левкемия Мартина. Пловдивският бизнесмен останал потресен, след като прочел в TrafficNews.bg за нечовешката постъпка на крадците.

Предприемачът поиска сметката и съобщи, че иска да направи анонимно дарение. В последствие обаче бе убеден от редактора на сайта, че примерът му може да бъде заразителен и повече хора да решат да се включат в кампанията за Марти.

"Останах изумен от тази низост. Не знам дали един човек може да падне по-ниско от това! Да посегнеш на парите на дете, което се бори за живота си. Надявам се повече хора да се включат в кампанията и да спасим това момиченце", заяви Чипев пред репортер на TrafficNews.bg. 

Костадин-Принца на Джамборето: 

Съучастникът му Васил: