На специална церемония в Гербовата зала на Президентството на Република България държавният глава прие абитуриентите от домовете за деца, лишени от родителска грижа. На церемонията присъстваха министърът на социалната политика, представители на държавните агенции и представители на български организации. Сред гостите бяха собственикът на козметичната компания Christian of Roma Елена Кристиано, Мария Данчева и Луиджи Кристиано. Това са хората, които застанаха зад инициативата "Подкрепи една мечта", за да посветят във фризьорската професия деца от домовете в страната. 

"Благодаря на Christian of Roma за усилията, които полага, и за това, че застанаха зад инициативата. Това професионално израстване на днешните абитуриенти ще им даде добър старт в живота", каза президентът пред присъстващите. Той похвали усилията на своята съпруга Десислава Радева, която тази година надгради инициативата и с помощта на пловдивската компания я превърна не просто в една вечер на бал за абитуриентите, а в кауза, която им дава старт в професионалния път в живота.

„Изключително съм радостен да видя Гербова зала толкова красива, млада и усмихната. Вълнувам се, че съм домакин на 107 абитуриенти. Това е важен момент от вашия живот, скъпи абитуриенти – ставате зрели хора, но знайте, че уроците и ученето продължават, затова ви пожелавам да бъдете любопитни, отговорни към себе си и околните, да бъдете смели към мечтите си. Знайте, че изпитанията пред вас тепърва започват и в тях сили и увереност ще ви дават вашите възпитатели, наставници, учители – не ги забравяйте, защото тяхното присъствие ще ви крепи оттук нататък“, се обърна президентът Радев към абитуриентите.

Инициативата на президента „Подкрепи една мечта“ насърчава, мотивира и подкрепя младежите, израснали в институции, в решението им да започнат работа или да продължат своето образование във висше училище. От „Christian of Roma“ изразяват готовност за дългосрочна подкрепа на зрелостниците от инициативата, които ще изберат да се обучават и развиват професионално в сферата на фризьорството. 

„Идеята да се осъществи настоящата съвместна благотворителна инициатива бе породена и от необходимостта от истински отдадени на фризьорството професионалисти. Днес общността на стилистите се обединява, за да помогне на децата от социалните домове. Да им бъде дадена зелена светлина за професия с реален шанс за практикуване“, коментира управителят на "Christian of Roma" Елена Кристиано.