Полицаят Стойчо Яковски, който  спаси 4-годишния Павел, бе награден с почетно отличие от БЧК. На церемония той беше отличен за проявен героизъм и оказана първа помощ.

Както TrafficNews.bg съобщи, момченце си глътна езика по време на полицейската демонстрация по случай празника на МВР. Полицаят Стойчо Яковски от сектор "Пътна полиция"  веднага оказа първа помощ на 4-годишното дете. След това Павел беше прегледан от пристигналия екип на Спешна помощ. 

Дете си глътна езика и колабира пред погледа на командосите на Пловдив! СНИМКИСпециализираните полицейски сили се втурнаха да спасяват детето, на мястото вече има линейка

„Благодаря на Български Червен Кръст, за високото отличие. Признателен съм на целия екип, с който съм работил през годините, за придобитите знания и умения.Бъдете здрави!”, заяви униформеният след церемонията.

Стойчо Яковски е един от най-активните служители на реда в Пловдив. Той посещава детски градини и училища и дори в извън работното време превантивно запознава подрастващите с безопасността на движението. Тренира деца на бойни изкуства и е полицай с будна гражданска съвест. 

Награждават полицая, спасил дете в ПловдивСтойчо Яковски помогна на 4-годишния Павел