Полицаят Стойчо Яковски, който днес спаси 4-годишния Павел, ще бъде награден. Това съобщи шефът на МВР-Пловдив Атанас Илков. Както съобщихме, инцидентът стана на паркинга пред спортна зала „Чайка“, а поводът за събирането на тълпа бе възможността за наблюдение на елитните командоси на Пловдив, които изпълниха спецоперации на висока скорост.

Дете си глътна езика и колабира пред погледа на командосите на Пловдив! СНИМКИСпециализираните полицейски сили се втурнаха да спасяват детето, на мястото вече има линейка

 

Павел наблюдавал заедно с родителите си действията на командосите, когато си глътнал езика и припаднал.Суматохата и виковете на майката за помощ прекъснаха словото на директора на полицията в Пловдив - старши комисар Атанас Илков, който заедно с гостуващия под тепетата зам.-министър на вътрешните работи Стефан Балабанов и други полицаи веднага се затичаха към момченцето.

Полицаят Стойчо Яковски от сектор "Пътна полиция"  веднага оказа първа помощ на 4-годишното дете. След това детето беше прегледано от пристигналия екип на Спешна помощ. В момента то е в болница под наблюдение, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Стойчо Яковски е един от най-активните служители на реда в Пловдив. Той обикаля детски градини и училища и дори в извън работното си време превантивно запознава подрастващите с проблемите на движението. Тренира деца на бойни изкуства и е полицай с будна гражданска съвест. 

4-годишният Павел, който си глътна езика, е добре! СНИМКИРеакцията на полицията, както и бързата намеса на лекарите спасиха детето, което според очевидци се е задавило с бонбон