Да минеш на червен светофар под носа не на един, а на четирима полицаи! Да, напълно възможно е, защото полицаите просто се подпират на патрулката. Още по-абсурдното в случая е, че нарушителят не е един, а двама. Правилно сте разбрали – двама шофьори минават на червен светофар, а на кръстовището има патрулка и четирима полицаи, но... реакция няма.

Видеото е заснето от регистратор на автомобила на читател на TrafficNews.bg. На клипчето се вижда как автомобилите се движат по Околовръстното на Пловдив, като светофарът на Коматево светва червено и нашият читател спира. Въпреки сигнализацията обаче автомобилът пред него не спира, а прави десен завой, минавайки точно пред полицаите, които са спрели от страната на квартал Коматево. Секунди по-късно друг автомобил минава през лентата за ляв завой и продължава направо, без изобщо да намали.

В същото време единият от полицаите си говори по телефона, а другите - помежду си, и никой не поглежда към кръстовището. А нарушенията са факт, и то точно под носа им, очевидно, обаче разговорът им е по-важен…